14 nov Snelwegen naar geluk aanleggen in je lichaam
Wat als je je lichaam steeds meer als een opzichzelfstaand organisme zou zien? Een natuurlijk systeem dat klaar is voor jouw interactie. Dan kun je ook meer en meer begrip krijgen voor wat je lichaam weergeeft en weerspiegelt aan je. En dat is iets waar veel mensen naar op zoek zijn: inzicht in hun (fysieke) klachten.
Wat zijn de basiswaardes die je lichaam meekrijgt?
Stel je je lichaam eens als een computer voor. Waarbij jij als energetisch bewustzijn je lichaam als tool mag gebruiken. Deze tool, je lichaam dus, is puur en open en reageert op jouw input.
Maar dan word je geboren op Aarde en ervaar je tijdens de zwangerschap al emoties en overtuigingen van je moeder. Je bent nog zo onervaren met je nieuwe lijf, dat je nog geen onderscheid kunt maken tussen de emoties van je moeder en die van jouzelf. Dus jouw lichaam wordt als het ware al geprogrammeerd, doordat het in aanraking komt met de emoties van je moeder.
Je ervaart een bepaalde basiswaarde aan gevoelens bij je moeder, dit is de ‘normale’ beginstand. Dit is de voorlopige, maar in veel gevallen de enige, gevoelsmodus die jouw lichaam als normaal gaat ervaren.
Een voorbeeld
Als jouw moeder zich heel moe en bedrukt heeft gevoeld, zal je geneigd zijn dit gevoel als basiswaarde, als normale toestand, te accepteren. De rest van je leven zal je het gevoel van moeheid en bedrukking heel makkelijk kunnen herkennen en als ‘prettig’ ervaren. Zelfs al is het een beperkend gevoel, het blijft ‘thuiskomen’, je identificeert jezelf met dit gevoel.
Terwijl je opgroeit als kind doe je zelf natuurlijk ook ervaringen op en blijf je omringd door je ouders. De gemoedstoestanden van je ouders blijven iedere dag weer voorkomen in jouw input. Daarnaast heb je ook nog je eigen ervaringen die input vormen en zo maak je verschillende programma’s aan.
Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je een keer iets kapot laat vallen en dat een volwassene zó boos op je wordt, dat je de rest van je leven bewust uitkijkt dat je niet zomaar ergens tegenaan loopt. Alertheid is de input in je lichaam.
De informatie uit je ervaring is input voor jouw lichaam geworden. Helaas is die input dan een standaardprogramma, waar je heel alert van kunt worden. Het wordt dan lastig om je ontspannen te voelen door de dag heen, omdat ontspanning niet strookt met de input van het ‘uitkijken dat ik niets kapot maak’.
Vandaar dat sommige gemoedstoestanden die je in je dagelijkse leven graag meer wilt ervaren, ontspanning, plezier, speelsheid, creativiteit, heel uitdagend kunnen zijn om toe te staan in je leven. Jouw ‘computer’ kan die twee programma’s niet tegelijkertijd draaien.
Hoe kun je nu ontspannen en uitkijken tegelijkertijd? Dus je computer zal altijd kiezen voor het oude programma, omdat hij daar meer ervaring mee heeft opgebouwd.
Kortom: het is dus makkelijker om je oude beperkende programma te blijven ervaren dan om een nieuwe gemoedstoestand toe te staan.
Nieuwe input aan jezelf aanbieden
Maar stel je nu weer eens even voor hoe het voelt voor je, als je je lichaam weer als een opzichzelfstaand organisme gaat zien. Het is volledig neutraal en wacht op jouw input. Alle oude input die er tot nu toe inzit, mag je blijven ervaren.
Maar je kunt er ook voor kiezen om je lichaam structureel nieuwe input te geven. Net zo lang totdat je zoveel ervaring hebt opgebouwd met je nieuwe gevoel / gemoedstoestand, dat je oude programma het niet meer redt. Hij lost op omdat hij niet meer gebruikt wordt.
Wetenschappelijk bewezen
Nu lijkt dit een heel mooi verhaal, maar het is ook nog eens heel mooi uiteengezet in de wetenschappelijke wereld. (bron: Joe Dispenza ‘overstijg jezelf’)
Je hersenen zijn geneigd om verbindingen te maken van de zaken die we vaker ervaren. Dit kunnen handelingen zijn (telefoonnummers intoetsen, de weg naar huis rijden of een koekje bij de thee), maar ook emoties die je vaker ervaart, slaan ze op. Hoe vaker je iets ervaart, des te meer wordt zo’n verbinding als een snelweg.
Des te logischer is het, dat je voor een nieuwe ervaring écht je best moet doen en je focus gebruiken. Want de verbinding in je hersenen van die nieuwe input, je nieuwe gevoel, is als een zandpad. Dat merk je ook als je nieuwe gewoontes aan wilt leren, de oude gewoonte blijft in het begin toch trekken aan je.
Maar hoe vaker je die nieuwe verbinding gebruikt, des te meer dat zandpad op die snelweg gaat lijken. En de oude snelweg? Die brokkelt vanzelf af omdat hij steeds minder gebruikt wordt.
Uiteraard heeft ons lichaam een prachtige spiegelende functie, waarmee hij ons direct aangeeft of we optimaal voor onszelf zorgen of niet. Want als we optimaal zorgen geen prioriteit geven in ons leven, dan zal je lichaam dit weerspiegelen: je wordt snel moe, krijgt klachten, etc.
Maar dat is niet waar we het in dit artikel over hebben; hier hebben we het over de basiswaarden die je lichaam als input krijgt. De gemoedstoestand waarin jij je als het ware ‘herkent’. Het is een gevoel dat je vaak ervaart.
Snelwegen naar geluk aanleggen
Mijn tip voor jou is: maak optimaal gebruik van de tool die jou gegeven is. Geef je lichaam iedere dag de input waar je blij van wordt, bijvoorbeeld dankbaarheid, plezier, liefde, inspiratie, creativiteit en positiviteit. En blijf jezelf hiermee omringen en blijf het herhalen.
Zie voor je dat je lichaam van nature compleet neutraal is en dat de beperkende gevoelens en emoties die je ervaart, puur voortkomen uit oude programma’s. Je voelt de gevoelens wel, maar je hoeft ze niet te geloven, ze zijn op dit moment niet per se waar voor je. Loop die snelweg niet meer af, maar blijf kiezen om je eigen snelwegen aan te maken. Net zo lang tot ze jouw logische route worden in jouw leven.
Weet ook dat ‘positieve gevoelens’ zo’n hoge resonantie hebben, dat ze veel intensiever op je lichaam doorwerken. Kortom: gestructureerd aandacht geven aan positieve gevoelens en dit keer op keer herhalen en versterken, zorgt dat je het jezelf steeds makkelijker maakt om je goed te voelen en je lichaam te optimaliseren. Dan zijn jouw snelwegen naar geluk aangelegd.
Kies voor je eigen geluk en ontdek jouw creatiekracht!
Geniet van je ontdekkingsreis.
Liefs,
Grietje
Geen reactie's